top of page
Samenwerkingen

Om de best mogelijke zorg te leveren aan ongeboren kinderen en hun ouders werkt het foetale therapie team van het LUMC intensief samen met vele organisaties, zowel binnen Nederland als daarbuiten

sanquin_logo_oranje.jpeg

Bloedbank Sanquin

 

Het foetale therapie team van het LUMC werkt nauw samen met bloedbank Sanquin om optimale diagnostiek en zorg te leveren voor ongeboren kinderen met bloedproblemen.

logo-lumc.png
Medical Delta.png

Medical Delta

 

Het foetale therapie team van het LUMC werkt samen binnen de Medical Delta aan technische innovaties voor behandeling in de baarmoeder.

fetal-academy-logo.jpeg

Fetal Care Academy 

De Fetal Care Academy is geïnitieerd door het LUMC, maar in samenwerking met foetaal therapeuten uit UZ Leuven (Belgie), Karolinska Institute (Zweden), Mount Sinai Hospital (Canada) en Tonji University (Shanghai, China). Er worden jaarlijks wereldwijd verschillende cursussen gegeven om specialisten elders in de wereld te trainen in de foetale therapie. 

Northern Alliance voor foetale therapie

Een samenwerking tussen het LUMC, UZ Leuven en het Karolinska Instituut.

De al jarenlange bestaande samenwerking tussen drie gerenommeerde Europese expertise centra voor foetale therapie is van grote meerwaarde. Er vindt overleg plaats over casuïstiek, er zijn audits om de kwaliteit te verbeteren en ervaringen uit te wisselen en er is samenwerking in onderzoek. In 2021 zal een gezamenlijke PhD student starten. 

1200px-Karolinska_Institutet_seal.svg.png
uz leuven.png
logo-lumc.png

Patiëntorganisaties

Het foetale therapie team hecht veel waarde aan samenwerking met verschillende patientorganisaties zoals TAPS Support Foundation, Nederlandse Vereniging voor ouders van Meerlingen (NVOM), Care4Neo en Stichting Hartekind.

NVOM logo.png
Hartekind.jpeg
cropped-TAPS-logo-redesign-final-brand-red-1000x1000-1.png
care4neo+logo_pay-off_rgb.png
bottom of page