top of page

Poli & Afdelingen LUMC

Poli verloskunde & foetale therapie (B3)
B3.png

Onze poli verloskunde en foetale therapie is op de B3 in het LUMC.

Als u voor de eerste keer komt moet u zich inschrijven. Neem hiervoor een identiteitsbewijs mee.

U krijgt vrijwel altijd eerst een echo bij de arts prenatale geneeskunde, vervolgens wordt u gezien door een gynaecoloog-perinatoloog.

We nemen tijd voor elke patiënt, ook voor u. Houd rekening met enige wachttijd.

Wij hebben een uitgebreid medisch team. In sommige gevallen zullen wij een andere specialist zoals een kinderneuroloog of kindercardioloog vragen om mee te beoordelen en gezamenlijk een gesprek te hebben.  Soms moet hier een nieuwe afspraak voor worden gemaakt.

Meer informatie over de polikliniek Verloskunde kunt u vinden op de website van het LUMC. 

Geboortehuis Leiden (J7)

Het Geboortehuis Leiden (GHL) bevindt zich op de 7e verdieping van het LUMC (afdeling J7, routenumer: 672) Het GHL bestaat uit twee vleugels, GHL1 en GHL2. Op GHL1 bevindt zich de foetale behandelkamer. In deze ruimte worden de behandelingen bij het ongeboren kind uitgevoerd.

Hieronder kunt u een video bekijken over een rondleiding op het GHL. 

Meer informatie over GHL is te vinden op de website van het LUMC.

Neonatale Intensive Care Unit (J7)

De neonatale intensive care unit (NICU) van het LUMC verzorgt in de regio Zuid-Holland Noord de opvang en behandeling van premature baby's en zieke pasgeborenen die intensieve zorg nodig hebben na geboorte. Omdat het LUMC het landelijk verwijscentrum is voor foetale therapie, is de NICU van het LUMC in het bijzonder gespecialiseerd in de zorg voor baby's die in de baarmoeder een behandeling hebben ondergaan. De NICU van het LUMC is een van de weinige afdelingen in Nederland die voor elke baby een aparte kamer heeft (single room care), waar ouders kunnen blijven slapen en waar er voldoende rust en ruimte is om aandacht aan de kwetsbare pasgeboren baby te geven. Speciaal voor tweelingen zijn er tweelingkamers, zodat de kinderen na geboorte niet gescheiden van elkaar komen te liggen. 

Hieronder kunt u een video bekijken over een rondleiding op de NICU van het LUMC.

Meer informatie over de NICU van het LUMC is te vinden op de website van het LUMC. 

Poli kindergeneeskunde - Willem Alexander Kinderziekenhuis (J6)

De poli kindergeneeskunde (onderdeel van het Willem Alexander Kinderziekenhuis) is onlangs helemaal vernieuwd en bevindt zich op afdeling J6 van het LUMC. Kinderen die foetale therapie hebben gehad, komen hier op controleafspraken bij de kinderarts en fysiotherapeut. 

Kinderdaktui.jpeg
0B9A1682-scaled.jpeg
WAKZ.jpeg
bottom of page